Казусът с ученическия стол на ОУ Райна Княгиня и днес 

...
Казусът с ученическия стол на ОУ Райна Княгиня и днес 
Коментари Харесай

Търсят вариант за прекратяването на търга за стола на ОУ „Райна Княгиня”, спечелен от Георги Цанков

Казусът с ученическия стол на ОУ „ Райна Княгиня ” и днес  не бе решен от Общинските съветници.  Той породи преди повече от 5 месеца след абсурда с доставяната храна в детски градини в Пловдив от компанията на Георги  Цанков -  „ Фууд Диливъри Експрес “ , а локалният парламент на два пъти отхвърли той да подпише контракт с две учебни заведения - СУ „ Св. Паисий Хилендарски “ и ОУ „ Райна Княгиня “. Компанията му завоюва състезанията в двете школа, само че поради репортажите и сигналите за некачествена храна и такава с изминал период на валидност, тя по този начин и не бе утвърждавана от Общински съвет.
Прочетете още
На последната сесия той съумя след трагично гласоподаване да бъде одобрен за СУ „ Св. Паисий Хилендарски “, само че гласовете не стигнаха за другото школо.

Поради това на днешната сесия предлагането да се даде ученическия стол на Цанков отново бе импортирано на съвещанието.

Общинският консултант от „ Браво, Пловдив ” Яна Димитрова още веднъж съобщи, че от групата няма по какъв начин да поддържат сходно решение.

„ Изправени  сме пред решение, което чисто нормативно ни вкарва в дискусия, в която мъчно ще излезем. Това не значи да нямаме морал и правила, като слагаме децата в риск, позволявайки на хора, които са компрометирани да ги изхранват. Трябва да действаме  отговорно кой да храни децата ни отсега нататък ”, съобщи Димитрова. Тя добави, че родители от ОУ „ Райна Княгиня ” са се свързали с нея, с цел да изразят позицията си, че са недоволни от метода, по който се изхранват децата им. Те обаче се страхували да излязат с имената си.

Общинските съветници Али Байрям и Стефан Шилев репликираха Димитрова, че при тях няма такива недоволства, като желаеха повече информация, с цел да вземат решение за търга.

Димитър Колев от ГЕРБ съобщи, че би трябвало да се вземе решение от Общински съвет – да се удостовери или отхвърли.

„ Не може да сменим наредбата, защото по закон Общински съвет утвърждава тези състезания. Предлагам да отхвърлим тази точка и да отидем на нов конкурс.  Не съм контрольор от ОБДХ, с цел да разясня качеството на храната, само че съм общински консултант.

Мога да кажа, че в комисията, утвърдила избора на компанията, Общинският съвет не е бил показан добре в предишния мандат. От 8 съветници, определени в комисията, едвам трима са определили разпоредбите, а единствено двама са подписали протокола за избор на участник ”, съобщи някогашният областен кмет.  Друг негов съпартиец Веселин Маневски съобщи, че би трябвало да се търси вид родителските настоятелства да вземат участие в състезанията за избор на компании.

След дадена отмора, поискана от ГЕРБ, зам.-кметът Иван Стоянов от името на вносителя изиска да се отсрочи точката за идната сесия, като то бе признато от локалния парламент.

Очаква се на идната сесия да се предложи прекратяването на състезанието и стартирането на нова процедура, кой да стопанисва стола на ОУ „ Райна Княгиня ”.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР